Bloggintresserade

torsdag 8 november 2012

Skridsko

Idag är det en riktigt grå och trist dag här, det blir liksom inte ljust idag känns det som. Detta gör att det blir väldigt svårt att fota det som ska visas här, vilket inte är så kul. 

Till dagens inlägg har jag gjort ett litet projekt som kombinerar mina två hobbies. Jag har, så länge jag minns, alltid sytt och de senare åren har det inneburit  att jag sytt quiltar. Men sen de två minsta barnen kom har jag liksom inte riktigt tid och då har det blivit kort istället, de blir ju färdiga ganska fort, till skillnad från en quilt. Dagens projekt är en skridsko, och så här ser den ut.
Jag har länge tänkt att jag skulle införskaffa mig "Sticky Back Canvas" eftersom jag sett lite roliga saker med detta. Sagt och gjort, när det kom häromdagen var jag bara tvungen att prova med en gång. Motivet som jag färglagt denna gång är "Tilda with Snow Heart" från Sweet Christmas Dream. Jag har målat i lila och blå nyanser. Sedan har jag fotat och skrivit ut på vanligt papper som jag sedan har satt på canvasen. Jag gillar att det blir lite dämpade färger när allt är klart. Över motivet har jag strukit lite "Glossy Accent" och så har jag satt lite Stickles "Star Dust" här och var. Den översta bilden visar det målade motivet och de andra när de är överfört på canvasen.
Runt motivet har jag satt en brun spets och så har jag sytt fast motivet på skridskon och dekorerat med små knappar, och blommor och pärlspröt. Hänget som jag gjort av ståltråd har fått lite olika band och en liten tag med text "Merry Christmas" som är från Magnolia den är fastknuten med brunt natursnöre och lite spets.Mönstret till skridskon är från en Tilda bok och tygerna och dekorationsbanden är också Tilda från Panduro.  Deltar i följande utmaningar med denna skridsko:

MDUC - #171 Christmas Ornament
Midweek Magnolia - #36 Walking in a Winter Wonderland
Tilda´s Town - #25 Winter Weather


Ha en fortsatt bra dag. Om du inte har provat "Sticky Back Canvas" tycker jag att du ska göra det, jag hoppas att jag kommer att kunna göra många roliga projekt med detta material.

/Charlotte

12 kommentarer:

Caroline sa...

This is gorgeous love it.Caroline xxx

Iffa ...... sa...

Men wow så fräckt med en julstrumpa i form av en skridsko =)
Helt underbar fin är den!!
Så fint färglagt och blommorna är superfina!
Kram Iffa

Susy sa...

Så otroligt läckert!
En julstrumpa, men det var en julskridsko! Härligt!

KRAM SUSY

Teresa sa...

Wow Charlotte this is brilliant, Thank you for joining us at Tilda's Town. Teresa xx

Kathleen sa...

This is so cute sweetie, lovely idea
Thanks for joining us at Tildas Town
Hugs
Kat xx

Tina Makuc sa...

This is soooo sweet Charlotte!!
Love it!!
Thanks for playing with us at Tilda's Town..
Good luck in the draw..
Hugs, Tina

Sharon sa...

Hi Charlotte,

I just love your ice skate stocking.. it's so cute! The image on canvas looks fantastic too :)

Thanks for joining us at Magnolia Down Under this week.

Sharon x

Suzi Mac sa...

A wonderful Christmas decoration, great idea and superb colouring. Thank you for joining us at Midweek Magnolias. Good luck!
Hugs
Suzi x

Bron sa...

Wow this is just wonderful and how nice that you could combine two of your hobbies. All the gorgeous details just make this stunning and Tilda on Canvas looks beautiful.
Thank you for joining and sharing with u at MDUC this week
Hugs from Bron x

Mariecrea sa...

bonjour
bravo pour vos merveilleuses créations.
bon dimanche

Chris sa...

Stunning and beautiful idea Charlotte and such gorgeous colouring and design, I love it! Hugs, Chris xx

Elizabeth sa...

Wow, så flott, Charlotte! Helt nydelig! Klem, Elizabeth x